نوشته شده توسط : هستی غنیزاده

فریبا:چقدر گفتیم دست به نکونام نزنید و تغییر مربی درست نیست؟

بهتاش فریبا درباره آخرین وضعیت استقلال و عملکرد این تیم در دیدارهای اخیر گفت: شرایط که خوب نیست و ماه هم مثل هواداران ناراحت و نگران هستیم. نسبت به ابتدای فصل تغییر خاصی ایجاد نشده است و چند بازیکن خوبی هم که امسال در استقلال هستند مصدوم شده‌اند و مصدومیت ماشاریپوف هم آخرین بدشانسی استقلال تا اینجای فصل بوده است.

پیشکسوت باشگاه استقلال در ادامه به عملکرد ضعیف مسعود جوما در بازی با شمس آذر اشاره کرد و گفت: نمی‌دانم بحث لجبازی است یا اینکه موضوع دیگری مطرح است. اینکه سرمربی تیم به مسعود جوما اعتقاد دارد مشکلی نیست ولی وقتی این بازیکن نمی‌تواند در زمین کاری انجام دهد، آیا نباید تعویض شود؟ حداقل یک بازیکن جوان وارد زمین می کردند که دوندگی داشته باشد! شما دیدید که یحیی گل‌محمدی در دو هفته به دو بازیکن جوان میدان داد و نتیجه‌اش را هم گرفت. ۲۰ بار توپ برای جوما ارسال شد، ولی او یک بار بلند نشد تا ضربه سر را بزند.

وی در مورد اینکه خیلی‌ها مقصر اصلی وضعیت موجود را بازیکنان استقلال می‌دانند، خاطر نشان کرد: بازیکنان که نمی‌خواهند در زمین بد بازی کنند و ناسزا بشنوند. اگر وضعیت استقلال به اینجا رسیده، ماحصل یک هفته دو هفته نیست و از ابتدای فصل همه دیدند چه وضعیتی به وجود آمد که کار در نهایت به اینجا رسید. برای من جواد نکونام، موسیمانه یا اسم شخص من مهم نیست بلکه استقلال برایم مهم است. ما آن زمان چقدر گفتیم که دست به نکونام نزنید و اجازه بدهید کارش را انجام دهد. من با نکونام نه ارتباطی دارم و نه غذایی با هم خورده‌ایم، برای من تیمم مهم است که آسیب نبیند.

مربی پیشین تیم فوتبال استقلال در واکنش به طرح این موضوع که «آیا در صورت ماندن نکونام وضعیت استقلال بهتر از الان نبود؟»، تأکید کرد:‌ نکونام با استقلال در فصل گذشته دوم یا به نوعی می‌توان گفت قهرمان شد، او در این فصل هم همان نفرات را در اختیار داشت و تیم را هم خودش بست. متأسفانه مشکلاتی ایجاد شد که کادر فنی تغییر کرد، ولی آیا این موضوع بازدهی مثبتی برای استقلال داشت؟! الان هم بعضی‌ها بحث تغییر دوباره در کادر فنی را مطرح می‌کنند که اصلاً درست نیست.

فریبا با اشاره به اضافه شدن چند بازیکن جدید به تیم استقلال گفت: از محمدرضا آزادی شناخت داریم و او به استقلال کمک خواهد کرد. باید دید وضعیت کوجو بازیکن قرقیزستانی چطور است. از مسعود جوما هم زیاد تعریف می‌کردند ولی حالا می‌بینیم که چه شرایطی دارد. دو خرید جدید استقلال می‌توانند به تیم کمک کنند و اگر مصدومان هم برگردند شرایط بهتر می‌شود.

وی راجع به اینکه آیا موافق ماندن موسیمانه برای فصل بعد هست یا نه، یادآور شد: نمی‌توانم از حالا بدون منطق حرف بزنم و باید ببینیم تیم در ادامه فصل چگونه نتیجه خواهد گرفت و چگونه بازی خواهد کرد، در این مورد آخر فصل می‌توان نظر داد. در حال حاضر هدف کوتاه مدت استقلال باید قهرمانی در جام حذفی باشد، چون ما بدون تعارف قهرمانی در لیگ را از دست داده‌ایم. هدف بلندمدت هم باید بستن یک تیم قوی برای فصل بعد باشد، ما روی آقای نظری جویباری شناخت داریم و اگر فرصت داشته باشد بدون شک بهترین نفرات را خواهد گرفت.



:: برچسب‌ها: نکونام ,
:: بازدید از این مطلب : 5
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 7 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هستی غنیزاده

صعود پاکدامن به جمع 32 سابریست برتر/ زاهدی مصدوم شد

جام جهانی کلاس A سابر با حضور ۲۴۱ سابریست از ۳۷ کشور در بخش انفرادی از روز گذشته در بلغارستان آغاز شد و پاکدامن به دور بعدی راه یافت.

به گزارش خبرنگار ورزشی جام جهانی کلاس A سابر با حضور 241  سابریست از 37 کشور در بخش انفرادی از روز گذشته در بلغارستان آغاز شد.

علی پاکدامن و نیما زاهدی دو نماینده کشورمان در جدول اصلی هستند. علی پاکدامن در نخستین دیدار خود در جدول 64 نفره برابر الکساندرو زمائو از رومانی با نتیجه 15 بر 10 به پیروزی رسید. وی در دور بعدی به مصاف نماینده کره‌جنوبی می‌رود.

نیما زاهدی دیگر نماینده کشورمان در این مرحله  برابر لیندر اولیور از فرانسه قرار گرفت و درحالی که 8 بر 2 مقابل این سابریست عقب بود، مصدوم شد و از گردونه مسابقات کنار رفت.

محمد فتوحی ، فرزاد باهر ارسباران و عرفان شکوهی نیز به جدول 64 نفره راه پیدا نکردند اما علی پاکدامن در جدول 32 نفره حضور دارد.

رنکینگ نهایی شمشیربازان کشورمان در بین 230 شرکت کننده:
91- فرزاد باهر ارسباران
115-محمد فتوحی
200- عرفان شکوهی



:: برچسب‌ها: زاهدی مصدوم شد ,
:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 7 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هستی غنیزاده

نخستین واکنش رئیس کمیته المپیک به انتخاب تابع

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: اعضای هیئت اجرایی در جریان معرفی تابع به عنوان سرپرست دبیرکلی کمیته نبودند.

به گزارش خبرنگار ورزشی  محمود خسروی‌وفا در خصوص اینکه اعضای هیئت اجرایی در جریان معرفی تابع به عنوان سرپرست دبیرکلی کمیته نبودند، گفت: بله درست است در جریان نبودند. این مشخص است که باید بلافاصله سرپرست دبیرکل را معرفی کنم و اجازه ندهم کارها بماند. 

وی افزود: معلوم است بعد از ظهر سرپرست می‌گذارم. ما دستگاه اجرایی هستیم و باید بلافاصله امضا شود. نباید زمان را از دست داد. اساسنامه می‌گوید دبیرکل سه شرط دارد.‌اگر این نفر را پیدا کردم باید استعلام از دستگاه های مربوطه بگویم و نمی‌توان فی البداعه انتخاب کرد. اگر تابع همین الان انصراف دهد باید بلافاصله جایگزین معرفی کنم. ترک فعل انجام می‌شود و باید سریع کار پیش رفت.

خسروی‌وفا در خصوص اینکه جا‌به جایی در کمیته بین الملل اطلاع رسانی نشده است، ‌گفت: آیا وقتی مدیر جا به جا می کنیم باید اطلاع رسانی کنیم؟ بعد از پاریس که با آرامش طی شد به این نتیجه رسیدیم این تغییر می‌تواند خون تازه را جریان دهد و از ظرفیت های وی در جای بالاتری استفاده کنیم‌.

وی تصریح کرد: یک سال پر فراز و نشیب را پشت سر گذاشتیم و شاهد بودیم جنبش المپیک نه بلکه جنبش انسانیت بیدار شد. شاهد کشتار زنان و کودکان در غزه بودیم‌ همچنین رئیس جمهور را از دست دادیم ولی با همه مشکلات وارد المپیک شدیم.در بخش بانوان اتفاقات بزرگی افتاد و مدال‌های خوبی کسب شد. ما قبلاً در بانوان تنها در حسرت یک مدالی که در گذشته کسب شده بود مانده بدیم اما در این دوره بانوان ما درخشیدند.

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: ما در ورزش گلادیاتور نمی‌خواهیم ما به دنبال اخلاق در ورزش هستیم. ما با داشتن تاریخ بزرگ در کشورمان باید بهترین تصمیمات را در ورزش بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: ما بعد از رفتن مناف هاشمی نمی‌توانستیم صبر کنیم تا هیئت اجرایی تشکیل شود. عجله ندارم و 3 تا 6 ماه وقت دارم که دبیری با شرایط مطرح شده در اساسنامه معرفی کنم. چند نفر را پیشنهاد دادم. وزیر گفت به فدراسیون‌ها دست نزنید چون آنها برای ناگویا و بازی‌های کشورهای اسلامی قول دادند و من دیدم منطقی است.

خسروی‌وفا در مورد اینکه در  هیئت اجرایی عنوان شد مناف هاشمی سرپرست می‌شود اما فرد دیگری سرپرست شد، تاکید کرد: در هیئت اجرایی عنوان شد که مناف  هاشمی به عنوان سرپرست باشد و من گفتم فکر می‌کنم و اصلا قرار نبود تا پایان سال سرپرست باشد و همه چیز در حد پیشنهاد بود.



:: برچسب‌ها: کمیته المپیک ,
:: بازدید از این مطلب : 5
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 7 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هستی غنیزاده

یوسفی:منتظر بودم العملود اخراج شود/توپ در زمین ما پله می‌شود

بازیکن تیم فوتبال ذوب‌آهن می‌گوید در صحنه خطای ایوب العملود روی پایش منتظر اخراج این بازیکن بوده، اما داور تشخیصش چیز دیگری بوده است.

فردین یوسفی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی در مورد تساوی تیم‌های ذوب‌آهن و پرسپولیس در هفته شانزدهم لیگ برتر فوتبال، اظهار داشت: ما در این مسابقه با وجود اینکه خیلی زود 10 نفره شدیم تمام تلاش‌مان را کردیم که بهترین عملکرد ممکن را ارائه کنیم. حتی اگر پنالتی ما گرفته می‌شد، چه بسا که الان پیروز می‌شدیم.

منتظر بودم العملود اخراج شود
وی درباره صحنه خطایی که ایوب العملود روی پایش انجام داد، تصریح کرد: سال گذشته آقای سیدمهدی سیدعلی برای ما دوره داوری برگزار کرد و در آنجا گفت اگر پای شما از روی کفش به بالا قرار بگیرد و صحنه زیر نظر کمک داور ویدیویی بررسی شود، قطعاً اخراج می‌شوید. با توجه به آن موارد آموزشی وقتی العملود این خطا را روی پایم انجام داد و پایش را روی کفش من گذاشت، فکر کردم که اخراج می‌شود، اما تشخیص داور یک چیزی دیگری بود.

ای کاش از کمک داور ویدیویی بهتر استفاده کنند
هافبک تیم فوتبال ذوب‌آهن با اشاره به اشتباهات داوری دیدار این تیم مقابل پرسپولیس گفت: ما واقعاً برای اینکه بهتر در میدان حاضر شویم، زحمت می‌کشیم. حالا که کمک داور ویدیویی وجود دارد، ای کاش از این تکنولوژی بهتر استفاده کنند.

شکی ندارم که پنالتی ذوب‌آهن اعلام نشد
وی در مورد صحنه مشکوک به پنالتی ذوب‌آهن نیز اذعان کرد: صد درصد پنالتی بود و شکی در این مورد ندارم. در زمان وقوع صحنه پنالتی من تعویض شده بودم و از روی نیمکت و از کنار زمین صحنه را نگاه می‌کردم و بعد از آنهم بارها در خبرگزاری‌ها و تلویزیون فیلم این صحنه را دیدم و باید بگویم قطعاً پنالتی بود، اما داور این صحنه را پنالتی اعلام نکرد.

اگر شوشتری اخراج نمی‌شد برنده می‌شدیم
یوسفی راجع‌به تأثیر اخراج حسن شوشتری روی نتیجه تیمش، گفت: اگر 10 نفره نمی‌شدیم با این روند مسابقه حتماً برنده می‌شدیم. حتی با وجود 10 نفره شدن یکی دو موقعیت هم در جریان بازی داشتیم که تبدیل به گل نشدند. اگر بعضی اتفاقات رقم نمی‌خورد قطعاً این سه امتیاز برای ما بود.

هدف ذوب‌آهن در نیم‌فصل دوم لیگ برتر
وی درباره اینکه تیمش چه هدفی را در نیم‌فصل دوم لیگ برتر دنبال می‌کند، خاطر نشان کرد: فصل گذشته ما در رده پنجم قرار گرفتیم و تمایل داریم این رتبه را ارتقا ببخشیم یا حداقل آن را حفظ کنیم و اگر شرایط اجازه داد با پتانسیلی که تیم دارد بتوانیم کسب سهمیه داشته باشیم.

توپ در زمین فولادشهر پله می‌شود
«ذوب‌آهن در بازی‌های سخت فصلش توانسته نتایج خوبی بگیرد، اما ما شاهد نوسان در بازی‌های به مراتب آسان‌تر هستیم. دلیل عملکرد نوسان‌دار ذوب‌آهن چیست؟»، هافبک تیم فوتبال ذوب‌آهن در واکنش به این پرسش گفت: اوایل فصل شاید کمی نوسان داشتیم، اما هر چه جلوتر رفتیم بازی‌های خوبی به نمایش گذاشتیم. در بازی تراکتور، استقلال، سپاهان و پرسپولیس نشان دادیم که توانایی‌مان چقدر است. ضمن اینکه امسال کیفیت چمن ورزشگاه فولادشهر برای فوتبال روی زمین خوب نیست. شما برای کنترل هر توپ یک ربع باید صبر کنید تا توپ پله نشود.

یوسفی در پاسخ به این سؤال که آیا ترمیم چمن قارچ گرفته ذوب‌آهن پیش از بازی پرسپولیس تأثیرگذار نبود، اظهار داشت: در مورد قارچ اطلاعی ندارم. زمین بهتر شده است، اما با آن میزانی که برای ارائه فوتبال زمینی ما مورد نیاز است، فاصله دارد. هر چقدر زمین بهتری در اختیار ما باشد، قطعاً می‌توانیم نتایج بهتری بگیریم.



:: برچسب‌ها: العملود اخراج شود ,
:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 7 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هستی غنیزاده

سرخابی‌ها فقط ۳ بازی در ورزشگاه آزادی میزبانی می‌کنند

سازمان لیگ قصد دارد تعداد بازی‌هایی را که در ورزشگاه آزادی برگزار می‌شود کم کند. دو تیم استقلال و پرسپولیس هرکدام در هر نیم‌فصل در ۷ بازی خانگی میزبان هستند و سازمان لیگ به هرکدام از این باشگاه‌ها اعلام کرده که می‌توانند سه بازی را به دلخواه خود در ورزشگاه آزادی میزبانی کنند و یک بازی هم که داربی است که ربطی به این ۳ بازی ندارد و برای هر دو تیم یکسان است.

البته استقلال یک بازی مقابل شمس آذر میزبان بود و پرسپولیس نیز برابر تراکتور در ورزشگاه آزادی میزبان خواهد بود و به این ترتیب هرکدام از این دو تیم می‌توانند دو بازی خانگی دیگر را در ورزشگاه آزادی برگزار کنند و در سایر بازی‌های خانگی خود باید ورزشگاه شهرقدس یا تختی تهران را انتخاب کنند.



:: برچسب‌ها: سرخابی‌ها ,
:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 7 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هستی غنیزاده

سرخابی‌ها فقط ۳ بازی در ورزشگاه آزادی میزبانی می‌کنند

سازمان لیگ قصد دارد تعداد بازی‌هایی را که در ورزشگاه آزادی برگزار می‌شود کم کند. دو تیم استقلال و پرسپولیس هرکدام در هر نیم‌فصل در ۷ بازی خانگی میزبان هستند و سازمان لیگ به هرکدام از این باشگاه‌ها اعلام کرده که می‌توانند سه بازی را به دلخواه خود در ورزشگاه آزادی میزبانی کنند و یک بازی هم که داربی است که ربطی به این ۳ بازی ندارد و برای هر دو تیم یکسان است.

البته استقلال یک بازی مقابل شمس آذر میزبان بود و پرسپولیس نیز برابر تراکتور در ورزشگاه آزادی میزبان خواهد بود و به این ترتیب هرکدام از این دو تیم می‌توانند دو بازی خانگی دیگر را در ورزشگاه آزادی برگزار کنند و در سایر بازی‌های خانگی خود باید ورزشگاه شهرقدس یا تختی تهران را انتخاب کنند.



:: برچسب‌ها: سرخابی‌ها ,
:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 7 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هستی غنیزاده
ماه‌نورد ایرانی؛ نقشه راه ایران برای کاوش در کره ماه

پروژه ساخت ماه‌نورد ایرانی اولین گام جدی ایران در مسیر بهره‌برداری از منابع ماه است؛ گامی که ایران را به جمع کشورهای کاوشگر ماه نزدیک می‌کند، رئیس سازمان فضایی ایران در گفت‌و‌گو با تسنیم از جزئیات این پروژه می‌گوید.

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم  دکتر حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران  حاضر شد و به سؤالات خبرنگار حوزه فضایی تسنیم پاسخ داد.

آخرین وضعیت ماهواره‌های ایران در مدار و ماهواره‌های درحال‌ساخت، میزان پیشرفت صنعت فضایی ایران باتوجه به اسناد بالادستی، ماهواره‌های آماده پرتاب ایران، پایگاه فضایی چابهار، پروژه زیست فضا و اعزام انسان به فضا از جمله موضوعات مطرح‌‌شده در این مصاحبه است.دکتر حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران در پاسخ به این موضوع؛ "امروزه کشورهایی مانند چین و هند، همراه با بسیاری از کشورهای دیگر، در حوزه کاوش کرات دیگر فعالیت‌های گسترده‌ای انجام می‌دهند و هزینه‌های هنگفتی در این زمینه صرف می‌کنند، به‌عنوان رئیس سازمان فضایی ایران، آیا شما معتقدید که ایران نیز باید وارد این حوزه شود؟ در برنامه‌های فضایی سال 1403 ایران پروژه‌ای تحت "عنوان طراحی و ساخت نمونه جرمی ماه‌نورد، ماه‌گرد و محموله اکتشافی ماه" تعریف شده است، پروژه ماه‌نورد ایرانی که توسط دانشگاه تهران دنبال می‌شود چه‌اهدافی را دنبال می‌کند؟" گفت: کاملاً درست است. ما نباید نگاه خود را فقط به مدارهای نزدیک زمین و ماهواره‌های اطراف آن محدود کنیم. در جهان یک دنیای جدیدی برای حوزه فضایی باز شده است اما به‌شدت در دسترس قرار گرفته است و روز به روز نزدیکتر می‌شود.



:: برچسب‌ها: ماه‌نورد ایرانی ,
:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 3 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هستی غنیزاده
رونمایی از ماهواره‌های "ناوک" و "پارس2" در دهه فجر امسال

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: ماهواره ناوک یک ماهواره مخابراتی با قابلیت تست ارتباطات در مدار بیضوی کشیده است که برای نخستین بار در چنین مداری قرار خواهد گرفت. این ماهواره در ایام دهه فجر رونمایی خواهد شد و پرتاب آن در سال آینده برنامه‌ریزی شده است.

  • به گزارش خبرنگار فضا و نجوم نشست خبری حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران امروز در محل سازمان فضایی ایران برگزار شد. در این نشست، وی به بررسی جزئیات دستاوردهای اخیر فضایی کشور پرداخت و از موفقیت‌ها و برنامه‌های آتی این حوزه خبر داد.

سالاریه در بخشی از سخنان خود به آزمایش‌های انجام‌شده بر روی زیرسیستم‌ها و الگوریتم‌های مرتبط با بلوک انتقال مداری سامان 1 اشاره کرد و گفت: سیستم‌های مربوط به پایدارسازی و دوران ماهواره، کنترل حرارتی، ایستگاه‌های زمینی، و نشانه‌روی دقیق بلوک انتقال مداری، همگی با موفقیت تست شدند. البته، برخی سیستم‌ها نیز دچار چالش‌هایی بودند که هم‌اکنون در حال بررسی و رفع هستند. این بلوک انتقال مداری، به‌عنوان نمونه اولیه آزمایشگاهی، در اولین مأموریت مداری خود به‌کار گرفته شد و توانست عملکرد قابل قبولی ارائه دهد.

وی افزود: نمونه اصلی بلوک انتقال مداری سامان 1 که سال گذشته رونمایی شد، در حال طی مراحل نهایی توسعه است. بر اساس نتایج حاصل از تست مداری اخیر، اصلاحات و بهبودهای لازم روی این سامانه در حال انجام است و انتظار داریم ظرف چند ماه آینده پرتاب دوم آن انجام شود. در این مأموریت، هدف اصلی آزمایش سامانه بلوک انتقال مداری بود و به همین دلیل، ماهواره عملیاتی به آن متصل نبود، بلکه یک محموله تصویربرداری به‌صورت آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت. فیلم‌های مرتبط با این مأموریت در سایت سازمان فضایی ایران منتشر شده است.

سالاریه با اشاره به اهمیت این فناوری گفت: برای دسترسی به مدارهای بالاتر مانند مدار 36 هزار کیلومتری یا حتی سفر به مدار ماه و کرات دیگر، نیاز به توسعه چنین قابلیت‌هایی داریم. این اولین تست موفق این فناوری در کشور بود و امید داریم که با انجام پرتاب‌های آتی، فناوری‌های مرتبط به تثبیت برسند.

رئیس سازمان فضایی ایران در ادامه درباره ماهواره‌های جدید نیز توضیح داد و افزود: ماهواره فخر 1 که در این مأموریت همراه بلوک انتقال مداری پرتاب شد، حاصل همکاری بین دانشگاه مالک اشتر و مجموعه صایران است. این ماهواره، مشابه ماهواره چمران 1، با هدف تحقیق و توسعه ساخته شده است. تمامی زیرسیستم‌های استفاده‌شده در این ماهواره توسط بخش خصوصی توسعه یافته‌اند که نشان از توانمندی این بخش در کشور دارد. این پلتفرم کوچک اما کارآمد، قابلیت تکثیر سریع و ساخت با هزینه‌های مقرون‌به‌صرفه را دارد و امکان ایجاد منظومه‌های ماهواره‌ای را برای ایران فراهم می‌کند.

وی به برنامه‌های آینده صنعت فضایی کشور نیز اشاره کرد و گفت: دو ماهواره ظفر و پایا که پیش‌تر اعلام شده بود اوایل دی‌ماه پرتاب می‌شوند، به دلیل برخی مسائل با تأخیر مواجه شده‌اند. این دو ماهواره که در نیمه اول سال 1404 پرتاب خواهند شد، از جمله ماهواره‌های سنجشی با دقت تصویربرداری بالا هستند. ماهواره پایا دارای دقت تصویربرداری رنگی 10 متر و سیاه‌وسفید 5 متر است. این ویژگی‌ها، همراه با قرارگیری در مدار خورشیدآهنگ، امکان دسترسی سریع‌تر و دقیق‌تر به اطلاعات سطح زمین را برای کشور فراهم می‌کند.

سالاریه اظهار امیدواری کرد: پرتاب این دو ماهواره که هم‌زمان انجام خواهد شد، گامی بزرگ در توسعه منظومه‌های ماهواره‌ای ایران خواهد بود. ما امیدواریم این دستاوردها، ضمن ایجاد تحول در حوزه فضایی، زمینه‌ساز دسترسی بهتر به داده‌های استراتژیک برای کشور باشند.

رئیس سازمان فضایی ایران در درباره وضعیت پایگاه فضایی چابهار گفت: خوشبختانه وضعیت این پایگاه بسیار مناسب و طبق برنامه پیش‌بینی‌شده در حال پیشرفت است. فاز اول پایگاه تا تابستان 1404 به‌طور کامل به اتمام می‌رسد، اما بهره‌برداری عملیاتی آن از سال 1403 آغاز خواهد شد.

 وی همچنین اعلام کرد که اولین پرتاب آزمایشی و تحقیقاتی از این پایگاه در دهه فجر سال جاری انجام خواهد شد. این پایگاه، با موقعیت استراتژیک خود در سواحل مکران، قابلیت پرتاب ماهواره‌ها به مدارهای متنوع، از شیب 40 درجه تا مدارهای نزدیک به 100 درجه را دارد.

رئیس سازمان فضایی ایران در ادامه افزود: این پایگاه گامی اساسی برای ورود صنعت فضایی کشور به بازارهای جهانی و ارائه خدمات پرتاب به سایر کشورها است. پایگاه چابهار امکان مدارگذاری در شیب‌های مختلف را فراهم می‌کند که برای نیازهای متنوع صنعت فضایی ضروری است.» وی پیشرفت این پروژه را حدود 80 درصد اعلام کرد و تأکید کرد که این پروژه یکی از دستاوردهای مهم صنعت فضایی ایران به شمار می‌رود.

سالاریه در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌های پرتاب‌های سال جاری اشاره کرد و گفت: ما برای سال 1403، پنج تا هفت پرتاب برنامه‌ریزی کرده‌ایم که شامل پرتاب‌های تحقیقاتی و عملیاتی با ماهواره‌برهای مختلف نظیر سیمرغ، قاصد، قائم و ذوالجناح است. برخی از این پرتاب‌ها ممکن است به دلایل فنی به اوایل سال 1404 منتقل شوند.

وی همچنین تأکید کرد که ماهواره‌های تحقیقاتی و عملیاتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و پرتاب‌های آتی برای تثبیت فناوری پرتابگرها و سامانه‌های فضایی کشور بسیار حیاتی است.

رئیس سازمان فضایی ایران درباره ماهواره‌های جدید نیز توضیحاتی ارائه داد و گفت: در دهه فجر امسال، چندین ماهواره رونمایی خواهد شد. نمونه ارتقا یافته پارس1 که سال گذشته پرتاب شد، امسال رونمایی می‌شود. همچنین ماهواره پارس2 با دقت تصویربرداری بهبود یافته (8 متر در طیف رنگی و 4 متر در طیف سیاه‌وسفید) نیز در این ایام معرفی خواهد شد. این ماهواره‌ها، همراه با منظومه‌های سنجشی دیگر، می‌توانند نیازهای سنجشی کشور را به طور قابل‌توجهی پوشش دهند.

سالاریه همچنین به پروژه‌های آینده اشاره کرد و از ماهواره مخابراتی ناوک نام برد. وی گفت: ماهواره ناوک یک ماهواره مخابراتی با قابلیت تست ارتباطات در مدار بیضوی کشیده است که برای اولین بار در چنین مداری قرار خواهد گرفت. این ماهواره در ایام دهه فجر رونمایی خواهد شد و پرتاب آن در سال آینده برنامه‌ریزی شده است.

رئیس سازمان فضایی ایران در پایان از منظومه بار شهید سلیمانی که شامل 20 ماهواره IoT است، خبر داد و گفت: این پروژه یکی از گام‌های مهم در حوزه ارتباطات ماهواره‌ای خواهد بود و جزئیات آن در آینده نزدیک اعلام خواهد شد.

 وی همچنین بر اهمیت توسعه فناوری‌های بومی و تقویت بخش خصوصی در صنعت فضایی تأکید کرد و ابراز امیدواری کرد که ایران به‌زودی به یکی از بازیگران اصلی صنعت فضایی جهان تبدیل شود.



:: برچسب‌ها: ماهواره‌های "ناوک" و "پارس۲" ,
:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 3 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هستی غنیزاده
بهره‌برداری از ایستگاه‌های زمینی سلماس و چناران در سال 1404

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: زیرساخت‌های فیزیکی ایستگاه‌های کنترل تا بهار سال آینده تکمیل خواهد شد و بهره‌برداری از این ایستگاه‌ها در سال ۱۴۰۴ آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم  نشست خبری حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران، در سازمان فضایی ایران برگزار شد.

حسن سالاریه در این نشست به تشریح برنامه‌ها و پروژه‌های در دست اجرای صنعت فضایی کشور پرداخت و گفت: آزمایش منظومه شهید سلیمانی ممکن است تا اوایل سال 1404 آغاز شود و پرتاب‌های اصلی این منظومه از نیمه دوم همان سال آغاز خواهد شد. به گفته وی، تمامی پرتاب‌های این منظومه از پایگاه فضایی چابهار انجام خواهد شد.

رئیس سازمان فضایی همچنین درباره ماهواره‌های در دست ساخت توضیح داد: ماهواره پژوهش 3 که برای رسیدن به مدار 36 هزار کیلومتری طراحی شده، در مرحله مناقصه قرار دارد و پس از شناسایی پیمانکار، روند ساخت آن آغاز خواهد شد. علاوه بر این، ماهواره‌های ناهید 3 و پارس 3 نیز که نسل ارتقا‌یافته ناهید 2 و پارس 2 هستند، در حال طراحی هستند. این ماهواره‌ها از نوع مینی‌ماهواره با وزن حدود 200 کیلوگرم هستند. ناهید 3 برای مأموریت‌های مخابراتی و پارس 3 برای تصویربرداری با دقت 4 متر رنگی و 2 متر سیاه‌وسفید طراحی می‌شوند.

سالاریه با اشاره به پروژه‌های ماهواره‌های راداری کشور گفت: دو ماهواره راد 1 و راد 2 که از نوع رادار سار محسوب می‌شوند، در حال ساخت هستند. پیش‌بینی می‌شود ماهواره راد 1 با دقت 50 متر تا پایان سال 1404 تکمیل و رونمایی شود. ماهواره راد 2 نیز با دقت تصویربرداری راداری 20 متر در مرحله طراحی محموله قرار دارد.

وی درباره برنامه‌های آینده صنعت فضایی کشور اظهار کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، پرتاب ماهواره‌های آزمایشی منظومه شهید سلیمانی از اواخر امسال یا اوایل سال 1404 آغاز می‌شود و پرتاب‌های اصلی این منظومه از نیمه دوم سال 1404 انجام خواهد شد. همچنین پیش‌بینی شده که ماهواره ناهید 2 در سه‌ماهه اول سال 1404 پرتاب شود.

رئیس سازمان فضایی در ادامه افزود: طراحی کپسول‌های زیستی جدید ایرانی نیز در حال انجام است و پرتاب‌های آزمایشی این کپسول‌ها از سال 1404 آغاز خواهد شد. این کپسول‌ها که برای مأموریت‌های زیرمداری طراحی شده‌اند، بخشی از برنامه 10 ساله فضایی کشور هستند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به پیشرفت ساخت دو ایستگاه زمینی سلماس و چناران برای کنترل و دریافت تصاویر اشاره کرد و گفت: زیرساخت‌های فیزیکی ایستگاه‌های کنترل تا بهار سال آینده تکمیل خواهد شد و بهره‌برداری از این ایستگاه‌ها در سال 1404 آغاز می‌شود. همچنین آزمایشگاه‌های کلاس یک تن با پیشرفت مناسبی همراه هستند و پیش‌بینی می‌شود این پروژه‌ها نیز جلوتر از برنامه پنج‌ساله هفتم به بهره‌برداری برسند.

سالاریه در پایان ضمن اشاره به تلاش‌های صورت‌گرفته در صنعت فضایی کشور، تأکید کرد: تمامی برنامه‌ها طبق زمان‌بندی پیش می‌رود و امیدواریم با تحقق این پروژه‌ها، شاهد پیشرفت چشمگیر کشور در حوزه فضایی باشیم.



:: برچسب‌ها: ایستگاه‌های زمینی سلماس ,
:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 3 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : هستی غنیزاده
تلاش برای جلوگیری از موازی‌کاری در صنعت فضایی ایران

رئیس سازمان فضایی ایران درباره موازی‌کاری سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی گفت: پیگیری‌های خوبی از طریق سازمان اداری و استخدامی کشور انجام دادیم چراکه این موضوع یک واجب برای کشور است و وجود نهادهای موازی می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند و دردسر ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم نشست خبری حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران، در محل این سازمان برگزار شد. این نشست با هدف ارائه گزارشی از آخرین وضعیت پروژه‌های فضایی کشور و برنامه‌های پیش‌رو، به‌ویژه با توجه به نزدیکی دهه فجر و روز فناوری فضایی، برگزار شد.

رئیس سازمان فضایی ایران در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر اینکه چرا در دولت چهاردهم هنوز شورای عالی فضایی تشکیل نشده است؟ و اینکه برای موازی‌کاری سازمان فضایی ایران و پژوهشگاه فضایی ایران چه چاره‌ای اندیشیده شده است گفت: یکپارچگی در صنعت فضایی واجب است و شورای عالی فضایی یکی از مهم‌ترین ارکان سیاست‌گذاری کلان در حوزه فضایی کشور است. این شورا که بالاترین مقام اجرایی کشور، یعنی رئیس‌جمهور، ریاست آن را برعهده دارد، وظیفه سیاستگذاری کلان و هماهنگی و برنامه‌ریزی بین دستگاه‌های مختلف را به عهده دارد.

وی افزود: در کشور ما پراکندگی‌هایی در حوزه‌های مختلف صنعت فضایی وجود دارد. برای مثال، حوزه پرتاب توسط یک مجموعه انجام می‌شود، در حالی که حوزه ساخت ماهواره توسط مجموعه‌ای دیگر. همچنین دانشگاه‌ها، شرکت‌های خصوصی، معاونت علمی، وزارت ارتباطات و سایر نهادها، هر یک به نحوی در این حوزه نقش‌آفرینی می‌کنند. حتی دستگاه دیپلماسی کشور نیز به دلیل ارتباطات بین‌المللی نقش مهمی دارد. شورای عالی فضایی با هدف ایجاد هماهنگی و وحدت در سیاستگذاری و برنامه‌ریزی و اجرا شکل گرفته است.

سالاریه درباره برگزاری جلسات شورای عالی فضایی گفت: در دولت چهاردهم، کمیسیون ذیل شورای عالی فضایی در آبان‌ماه برگزار شد و دفتر ریاست‌جمهوری نیز پیگیر این جلسه است و انشالله به زودی جلسه اصلی شورا برگزار خواهد شد. البته، هماهنگی زمان و برنامه‌ریزی برای حضور تمام اعضای شورا به دلیل فشردگی برنامه‌های ریاست‌جمهوری و تعدد نهادهای مرتبط، چالش‌هایی دارد، اما پیگیری‌های لازم انجام شده و این موضوع در دستور کار قرار دارد و اهتمام جدی در این دولت برای تشکیل شورای عالی فضایی وجود دارد.

رئیس سازمان فضایی ایران در ادامه به نقش پژوهشگاه فضایی اشاره کرد و گفت: پژوهشگاه فضایی ایران به عنوان بازوی فنی و اجرایی سازمان فضایی محسوب می‌شود و وظیفه اصلی آن، اجرای برنامه‌های تحقیق و توسعه (R&D) صنعت فضایی ایران است. این پژوهشگاه تحت نظر وزارت ارتباطات فعالیت می‌کند و مجری برنامه‌های تحقیق و توسعه سازمان فضایی ایران است.

وی درباره هماهنگی بین سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی گفت: این اهتمام برای ارتباط و یکپارچگی در مدیریت کلان این دو مجموعه وجود دارد. پیگیری‌های خوبی از طریق سازمان اداری و استخدامی کشور نیز در این زمینه انجام دادیم چراکه این موضوع یک واجب برای کشور است و وجود نهادهای موازی می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند و دردسر ایجاد کند.

وی گفت: در حوزه پرتاب 51 نگاشت نهادی خوبی بین وزارت دفاع، نیروی هوافضای سپاه با سازمان فضایی ایران انجام گرفته است. در حوزه تحقیق و توسعه نیز مجموعه سازمان اداری و استخدامی کمک زیادی برای اصلاح جایگاه و ارتباط سازمان فضایی ایران و پژوهشگاه فضایی ایران انجام می‌دهد. همانند چند سال گذشته پژوهشگاه به نوعی برنامه‌هایی را اجرا کند که مورد تأیید و طبق برنامه 10 ساله فضایی کشور توسط سازمان فضایی ایران تدوین شده است.

وی در ادامه نشست درباره پیشرفت طراحی فاز دوم پایگاه فضایی چابهار گفت: طراحی این فاز پنج سال پیش آغاز شد و اکنون مراحل مقدماتی تکمیل آن، شامل تأمین اعتبار، مذاکرات با نهادهای ذی‌صلاح، و طراحی‌های دقیق، در حال انجام است. امیدواریم عملیات عمرانی آن به‌زودی آغاز شود. این پایگاه از سه فاز تشکیل شده که هر یک ویژگی‌ها و قابلیت‌های خاص خود را دارند. فاز یک ویژه پرتابگرهای سوخت جامد است.

رئیس سازمان فضایی ایران افزود: پایگاه چابهار با توجه به شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی منطقه، یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های صنعت فضایی کشور محسوب می‌شود. ساخت این پایگاه کاری مجاهدانه و شبانه‌روزی بوده است. هرکدام از همکارانی که از این پروژه بازدید کرده‌اند، اذعان داشته‌اند که در این شرایط خاص، کار بزرگی انجام شده است.

سالاریه با قدردانی از همکاری وزارت ارتباطات، سازمان برنامه و بودجه، وزارت دفاع و نیروی هوافضای سپاه و شخص رئیس‌جمهور و وزیر ارتباطات گفت: نیروی هوافضای سپاه پرتابگرهای سوخت جامد را برعهده دارد و وزارت دفاع پرتابگرهای سوخت مایع را برعهده دارد. فاز دوم پایگاه که برای پرتابگرهای سوخت مایع طراحی شده است و به لحاظ تناژ و جرمی سنگین‌تر است نیازمند زیرساخت‌های خاص و طراحی‌های بسیار دقیق است. این طراحی‌ها باید با وسواس کامل انجام شود تا پروژه بتواند با سرعت و دقت پیش برود. همچنین، فاز سوم این پایگاه به برنامه‌های آینده مرتبط است و پس از اتمام فاز دوم، اقدامات مربوط به آن آغاز خواهد شد.وی ادامه داد: فاز اول پایگاه تا پایان امسال قابلیت بهره‌برداری خواهد داشت و تلاش داریم اولین پرتاب از این پایگاه انجام دهیم.طبق برنامه سال آینده فاز یک به اتمام می‌رسد. این سه فاز به‌طور کامل به هم متصل هستند و هدف ما اتمام پروژه با کیفیت بالا و در زمان‌بندی مشخص است.

 

سالاریه به جایگاه ایران در چرخه فضایی جهان اشاره کرد و گفت: برنامه 10 ساله فضایی ایران که از 1401 تا 1410 را پیش‌بینی می‌کند بخش‌های مختلفی دارد. ما اکنون در حوزه‌های مختلف، از جمله پرتاب و پرتابگرها، ماهواره‌های سنجشی، مخابراتی راداری، ماهواره‌های ناوبری، زیرساخت‌های آزمایشگاهی و زیرساخت پرتاب و ایستگاه‌های زمینی، نقشه راه مشخص است. برنامه‌های ما برای توسعه فناوری فضایی در راستای ارتقای جایگاه ایران در این حوزه ادامه دارد و ان‌شاءالله به نتایج مطلوبی خواهیم رسید.

 

حسن سالاریه در ادامه نشست خبری گفت: بهره‌برداری از تصاویر و داده‌های فضایی در برنامه 10 ساله فضایی کشور به‌طور دقیق مشخص شده است. ما در حوزه پرتاب خوشحال و راضی هستیم، اما باید تعداد پرتاب‌ها بیشتر شود. پرتاب‌های موفقی در این سه سال اخیر داشته‌ایم که درسه سال گذشته 15 پرتاب داشتیم که اگر با 13 سال قبل از سال 1400 به هیچ‌وجه قابل مقایسه نیست. البته این رضایت نباید منجر به غرور شود یا تصور کنیم به نقطه مطلوب رسیده‌ایم. از نظر اخلاقی، حتی اگر وضعیت خوب باشد، باز هم می‌گویم باید بیشتر تلاش کنیم.

 

وی افزود: گاهی برخی رسانه‌ها برداشت نادرستی از اظهارات من دارند و خبر دیگری منعکس می‌شود. وقتی می‌گویم در یک حوزه عقب هستیم، منظورم این است که با توجه به ظرفیت‌های کشور، باید بهتر عمل کنیم. اگر به من بگویند سالانه پنج پرتاب کافی است، می‌گویم این تعداد باید به 15 پرتاب در سال برسد.

 

سالاریه گفت: پرتابگر سوخت جامد قائم 100 ایران پتانسیل صنعتی شدن دارد و با این پرتابگر باید به عنوان یک پرتابگر حرفه‌ای نگاه کرد و سیمرغ نیز همین وضعیت را دارد. وقتی به نقطه مطلوب برسیم، می‌توانیم تعداد مشخصی پرتاب را در سال برنامه‌ریزی کنیم. با این حال، باید فراتر از این برنامه‌ها عمل کنیم، چرا که ظرفیت واقعی کشور بسیار بالاتر از این است. همچنین باید مرحله توسعه پرتابگر سریر را به سرعت طی کنیم و خوشبختانه مجموعه وزارت دفاع در این زمینه اقدامات خوبی را آغاز کرده است.

 

وی با اشاره به تغییرات طبیعی برنامه‌ها در ابتدای دولت‌ها اظهار کرد: بعد از استقرار دولت جدید، سه پرتاب موفق انجام شد. اگر این را با دوران‌های قبلی مقایسه کنید، می‌بینید که صنعت فضایی کشور به بلوغی رسیده که مستقل از تغییرات دولت‌ها به مسیر خود ادامه می‌دهد. این بلوغ به معنای انکارناپذیر بودن اهمیت صنعت فضایی است.

 

سالاریه افزود: برنامه 10 ساله فضایی کشور در نگاه اول کمی برنامه جاه‌طلبانه یا بلندپروازانه به نظر برسد، اما باید برنامه‌ها را کمی فراتر از ظرفیت‌ها نوشت تا کشور به اهداف بلندمدت خود برسد. خوشبختانه بخشی از انتظارات این برنامه محقق شده و پرتاب‌های موفقی در سال‌های اخیر انجام شده است. مرحله تحقیق و توسعه (R&D) نیز به‌خوبی پیش می‌رود و ایرادات موجود شناسایی و رفع می‌شوند.

 

وی درباره ماهواره‌ها گفت: ماهواره‌هایی که اخیراً ساخته شده‌اند، عمر بالاتری دارند و به بهره‌وری بیشتری رسیده‌اند. برای مثال، ماهواره مهدا که در بهمن‌ماه سال گذشته پرتاب شد، به عمر یک‌ساله خود می‌رسد و به‌طور مداوم داده‌ها را تبادل می‌کند. این ماهواره توانسته یک پلتفرم بسیار کارآمد ایجاد کند. همچنین ماهواره ناوک نیز بر اساس همین پلتفرم ساخته شده پلتفرم مهدا در آن استفاده شده است و انتظارات از آن بسیار بالاست.

 

سالاریه تأکید کرد: ما در حال گذار از مرحله تحقیق و توسعه به مرحله حرفه‌ای‌تر و صنعتی‌تر هستیم. وقتی تعداد ماهواره‌های ما در مدار افزایش یابد و داده‌ها تحلیل و اصلاح شوند، کیفیت تولیدات فضایی کشور نیز ارتقا خواهد یافت. اگرچه برنامه 10 ساله فضایی کشور بلندپروازانه تدوین شده، اما این به معنای عقب‌افتادگی از برنامه 10 ساله نیست. نیاز به بازنگری و اصلاح برخی بخش‌های آن وجود دارد که خوشبختانه این روند در حال انجام است.

 

سالاریه با اشاره به دستاوردهای اخیر صنعت فضایی کشور بیان کرد: گاهی اوقات ممکن است برنامه‌ها با تأخیر مواجه شوند، اما این به معنای عقب‌افتادگی نیست. گاهی تغییرات یا اصلاحاتی در طراحی و برنامه‌ریزی انجام می‌شود که نتیجه آن پیشرفت‌های چندپله‌ای است. به‌عنوان مثال، پرتاب‌های قائم یا سیمرغ در برخی مراحل به نتایج مطلوب نرسیدند، اما این بخشی از فرایند تحقیق و توسعه است. متأسفانه، برخی رسانه‌های معاند یا حتی داخلی که اطلاعات کافی ندارند، این تلاش‌ها را زیر سوال می‌بردند. بااین‌حال، زمانی که به موفقیت رسیدیم، شاهد سکوت آنها بودیم، زیرا این موفقیت‌ها خود گویای مسیر درست ما هستند.

 

وی با تأکید بر بلندپروازی‌های صنعت فضایی کشور افزود: این نگاه جسورانه باعث می‌شود اگر هم جایی کاستی یا مشکلی وجود داشته باشد، با اصلاحات طراحی، منابع مالی و شتاب‌بخشی، برای جبران عقب‌افتادگی‌های مقطعی تلاش کنیم. صنعت فضایی حوزه‌ای است که در سطح جهانی مورد توجه و سرمایه‌گذاری فراوان قرار گرفته و کشور ما نیز به‌عنوان یکی از 10 یا 11 کشور برتر در این عرصه، توانسته تمام زنجیره صنعت فضایی را توسعه دهد.

 

سالاریه ادامه داد: این جایگاه نباید ما را از ادامه مسیر بازدارد. بسیاری از کشورها، از جمله همسایگان ما، سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی در این حوزه انجام داده‌اند و ما باید با هوشمندی و تلاش مضاعف به تقویت جایگاه خود ادامه دهیم.

 

سالاریه در ادامه به ضرورت تقویت مشارکت بخش خصوصی در صنعت فضایی کشور اشاره کرد و گفت: ما باید ورود بخش خصوصی را در این حوزه تسریع کنیم. صرفاً اتکا به پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها برای حضور در این عرصه کافی نیست. برای رقابت در سطح بین‌المللی، نیاز است ظرفیت بخش خصوصی و دانش‌بنیان‌ها به‌صورت جدی وارد میدان شود. البته نهادهای مختلف ازجمله دانشگاه‌ها و مجموعه ریاست‌جمهوری اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده‌اند، اما این تلاش‌ها باید با شدت بیشتری ادامه یابد.

 

وی با اشاره به ماهیت تحقیق و توسعه در صنعت فضایی افزود: صنعت فضایی حوزه‌ای پرریسک است. اولین پرتاب‌ها معمولاً با چالش‌هایی همراه هستند و هیچ‌گاه نمی‌توان انتظار موفقیت صددرصدی در همان ابتدا داشت. در این مسیر، نیاز به صبر و تحمل از سوی تمام نهادها، اعم از فنی و نظارتی، وجود دارد. رفع ایرادات و دستیابی به موفقیت نهایی نیازمند چندین مرحله آزمایش و خطاست. اگر انتظاراتمان را به‌درستی تنظیم نکنیم، ممکن است دچار ناامیدی شویم. شک و تردید نسبت به مسیر طی‌شده، نقطه آغاز بازگشت به عقب است و این چیزی است که باید از آن اجتناب کنیم.

 

سالاریه در ادامه با اشاره به برنامه 10 ساله فضایی کشور تأکید کرد: این برنامه با قوت و قدرت در حال پیشروی است. حفظ جایگاه کنونی کشور در عرصه فضایی مهم‌تر از هر چیز دیگری است. در این راستا، باید با بهره‌گیری از مشاوران توانمند و تلاش‌های مستمر، موقعیت خود را تقویت کنیم.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره جایگاه هوش مصنوعی در پروژه‌های فضایی گفت: هوش مصنوعی ابزاری فراگیر است که در بسیاری از حوزه‌ها ورود کرده و در صنعت فضایی نیز نقش بسزایی دارد. ما از هوش مصنوعی در آنالیز تصاویر ماهواره‌ای برای کاربردهایی مانند برآورد خسارت زلزله، تشخیص سطح زیرکشت، شناسایی کانون‌های گردوغبار و پیش‌بینی آتش‌سوزی استفاده می‌کنیم. پیش از این، این کارها توسط کارشناسان خبره انجام می‌شد، اما اکنون الگوریتم‌های هوش مصنوعی با دقتی چند برابر بیشتر، این وظایف را بر عهده دارند.

 

سالاریه در ادامه توضیح داد: در خود ماهواره‌ها نیز از هوش مصنوعی برای بهبود عملکرد پردازشگرها، تشخیص خرابی‌ها و مدیریت منابع توان استفاده می‌شود. پردازشگرهای جدید، با ظرفیت و قابلیت‌های بالاتر، امکان استفاده از الگوریتم‌های پیچیده‌تر را فراهم کرده‌اند. به‌عنوان مثال، ترکیب سنسورهای مختلف در ماهواره‌ها می‌تواند به بهبود جهت‌گیری و مدیریت توان ماهواره کمک کند. این پیشرفت‌ها، نشان‌دهنده اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی در توسعه صنعت فضایی است.

تلاش برای جلوگیری از موازی‌کاری در صنعت فضایی ایران



:: برچسب‌ها: صنعت فضایی ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 3 بهمن 1403 | نظرات ()